Veiligheid, fun, alcohol & drugs

Onze begeleiders worden getraind om er een leuk uitje van te maken. Aan de uitvoering zal het dus niet liggen, de begeleiding zal het uitje enthousiast en professioneel verzorgen. Mocht er onverhoopt een ongelukje gebeuren dan helpt onze begeleiding uiteraard, zij zijn immers ook BHV / EHBO opgeleid. Graag attenderen wij jullie wel op het volgende:

Veiligheid

Voor alle evenementen, arrangementen en entertainment staat veiligheid boven alles. Een instructie met betrekking tot veiligheid wordt door de begeleiding gegeven bij ieder evenement. In ieder evenement kunnen wijzigingen optreden indien de veiligheidsfactoren dit vereisen. Elke deelnemer wordt geacht tevens zelf de nodige waakzaamheid en veiligheid in acht te nemen en de instructies op te volgen. Wanneer de deelnemer gezondheidsklachten heeft en tijdens het evenement, arrangement en/of entertainment deze gezondheid in gevaar kan brengen, dient hij of zij dit van te voren te melden. Men dient voor en tijdens het evenement nuchter te verschijnen, de organisator en onze partners behouden het recht bij enige twijfel (van alcohol / drugs gebruik) u te weren, dit voor uw en ieders veiligheid.

Aansprakelijkheid en verzekeringen

Deelname aan al onze activiteiten is voor eigen risico. Een passende persoonlijke WA verzekering per deelnemer is derhalve vereist. De deelnemers worden tevens verzocht voor aanvang van het arrangement een adequate (reis)ongevallen verzekering af te sluiten, indien reeds afgesloten verzekeringen mogelijke schade niet afdoende dekken. Voor adventure & survival activiteiten heeft u meestal ook nog een aanvullende verzekering nodig. Wijs de deelnemers dus op hun verzekeringen, laat ze anders informeren bij hun eigen verzekering wat gedekt wordt. Het is vaak ook nog mogelijk om voor 1 dag een verzekering apart af te sluiten via een assurantie kantoor.  Overigens moeten wij ook meedelen dat onze meeste activiteiten recreatief en veilig van aard zijn. Wij hebben op jaarbasis slechts enkele ongelukjes (in 2017 zelfs nul) waarvan de oorzaak vaak niets met de activiteit zelf te maken had (bijvoorbeeld warm weer, flauwte).

Weer en kledingadvies

Qua weersvoorspelling attenderen wij jullie in onze bescheiden vooraf. Check natuurlijk altijd het weer zelf en gebruik buien rader eventueel als de activiteit buiten plaatsvindt. Indien we buiten opereren vergeet dan eventueel niet pet, zonnebril, zonnebrand en eventueel anti-insecten deet en/of zalf tegen de eikenprocessierups haartjes. Trek buiten losse kleding en bij voorkeur platte schoenen (geen hakken) aan. Zeker als je een vervoermiddel meeneemt of flink gaat wandelen zijn hakken niet prettig. Bij regen neem een regenjas of paraplu mee, in geval van regen gaat het evenement namelijk door. Wij hebben eventueel poncho’s beschikbaar. Of we moeten bij zware regenval een binnen activiteit verzorgen als een quiz. Afhankelijk van de mogelijkheden trachten wij een gratis zaal of restaurant hiervoor te verkrijgen. Hiervoor treden wij in overleg.

Mochten we binnen op de ijsbaan of sneeuwbaan begeven: gezien het feit dat het nogal koud kan zijn op het ijs of in de sneeuw, raden wij u aan warme kleding te dragen. Het is verstandig een ruime spijkerbroek te dragen, dat geeft voldoende bewegingsmogelijkheden. Tevens zijn handschoenen aan te raden. Qua schoeisel adviseren we sportschoenen of platte schoenen met zo goed mogelijk schoongemaakte zolen. In dit geval geen hoge hakken of moonboots te dragen.